Annons:
Etikettifokus
Läst 5153 ggr
sallberglina
2010-11-28 18:41

Stockholm International Horse Show

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vinnaren av biljetterna från NFiF berättar om hur hon hade det på Stockholm International Horse Show.

I fredags begav jag mig mot Linköping tidigt för att möta upp min kompis Sanna och ta tåget till Stockholm där vi skulle gå på Stockholm International Horse Show, sedan jag vunnit biljetter till fredagsshowen kl. 15 på New Forestponny iFokus.

Jag har aldrig varit på SIHS innan, men däremot på Göteborg Horse Show några gånger. SIHS hade långt ifrån lika stor mässa som GHS och många utställare hade samma saker (Kingsland bl.a.), men den var ändå bra tyckte jag. Det var inte så mycket folk när vi gick på mässan, men nog så trångt bland utställarnas saker ändå. Jag saknade lite "nya innovationer" på mässan och utbudet var väl kanske inte så bra, men jag fyndade lite saker ändå.

DSCN0515.jpg
Mina inköp från mässan

Vi började på Börjes där det var kö in och endast ett visst antal människor släpptes in åt gången. Jag grabbade tag i ett fleecefodrat täcke till Bäbis och hittade innan jag gick ut också ett stalltäcke till Bellona, samt en manborste och gummisnoddar. Därefter strosade vi omkring ganska länge utan att jag hittade något jag vill ha/behövde, men snart hittade jag inte bara ett utan två schabrak (jag älskar schabrak) och en lädergrimma.

DSCN0462.jpg
_En av ryttarna i finalen av AgriaHoppet
_

Showen som började kl. 15 bjöd först på finalen i AgriaHoppet dit flera unga och duktiga ryttare kvalat. Här såg vi bl.a. en häst med samma pappa som Bellona och segraren som enligt mig red mycket snyggt. Därefter såg vi på Tränarnas Mästare. Det var en intressant klass och här dök en av mina nya stilidoler upp och red en klockren runda, nämligen Pether Markne. Hans häst hade dessutom ett sådant träns som jag vill ha, och det gjorde mig inte mindre sugen direkt. Tränset var hur snyggt som helst!

DSCN0479.jpg
Pether Markne

Efter dessa hoppklasser deltog tre ryttare i barbackamästerskap där hinderhöjden slutade på 1,84 m. Vansinnigt tycker jag, men ändå fantastiskt att se hur smidigt hästarna egentligen hoppar! Avslutningsvis på showen var det en internationell tävling för islandshästar, vilket var höjdpunkten för Sanna. Jag fattade tycke för en häst med en gång, och den vann sedan tillsammans med sin ryttare. Dock hann vi inte riktigt se klart hela showen då vi fick gå lite tidigare för att hinna med tåget hem igen.

DSC02979.jpg
Jag i Globen

Väl hemma igen med alla inköp som vi (mest Sanna) släpat med oss hela dagen satte jag mig i bilen och körde hem på glashala vägar med lite nya saker till hästarna, både sådant som behövdes och sådant som bara är kul att ha. Jag höll mig under min maxbudget med flera hundralappar och är nöjd med inköp och tyckte att showen var riktigt kul att se. Hellre en sådan show än 1,50-hoppningarna, tycker jag!

Nedan en liten film jag klippt ihop från dagen:

Annons:
mugogi
2010-11-28 18:53
#1

Härligt att höra att du hade en bra dag Glad

Ha en bra dag !

Hälsningar Annica C

Skogalund
2010-11-28 22:31
#2

Vad kul med både reportage och film från Globen. Det var verkligen rätt vinnare som vann biljetterna! Glad

sallberglina
2010-11-28 22:53
#3

Tack så mycket! Oskyldig
Finns lite mer bilder i min blogg också: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html

Hovgarden
2010-11-30 10:33
#4

Vad kul att du berättar och delar med dig av din dag! Härligt med filmen oxå!

/Katja

~Stuteri Hovgården~  Löthaders travhästavel

Agrotekniker vid Biologiska Yrkeshögskolan

activera5
2010-12-01 10:30
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Miclas Courtney Love, till 50 % new forest, knep segern i Prins Carl Philips pris. I fjol vann hon förklassen, bägge åren med Matilda Petersson i sadeln. För en himla massa år sedan vann Miclas Activ samma klass och jag vill minnas att han också blivit tvåa där ett annat år. Tänk vad skoj att ha två helt obesläktade ponnies, för det första kvalade till Globen två år vardera och att de bägge två får vinna Prins Carl Philips pris. Fantastiskt.

lovsjoen
2010-12-02 20:40
#6

#5 Härligt, bara att Gratulera !!!

Annons:
sallberglina
2010-12-02 21:34
#7

Matilda Peterson är ju dessutom en tjej ifrån Vimmerby, där jag bor. :)

Upp till toppen
Annons: