Annons:
Etikettfölgalleri-2010
Läst 5267 ggr
sallberglina
2010-06-26 22:50

Fölgalleri 2010 - Tillskott på Stall Skogalund

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Bambise, hingstföl född den 12/5 e. Fredriksbergs Kavat RNF 23-S u. Isadora RNF 1816 ue. Leeds Boy RNF 16. Ägare och uppfödare är Hans & Nina Liljedahl Stall Skogalund i Motala.

bambise2.jpg

Bambi, som han kallas, var beräknad att komma på min födelsedag d 11/5, men Isadoras juver började droppa d 6/5 så vi trodde att han skulle komma flera dagar tidigare än han gjorde. Nu kom han på vår sons födelsedag, i stället och det var ju roligt. När han väl kom ut fungerade allt som det skulle (hanbåde kissade och bajsade och åt), förutom att han vid ett tillfälle inte lade sig ner på fyra timmar. Då blev vi lite oroliga, men efter ett telefonsamtal till en erfaren uppfödare, lugnade vi oss. Det var förmodligen så att han inte just då kom på hur man skulle göra för att lägga sig, trodde han. Och mycket riktigt, efter att Bambi väl lagt sig ner, så visste han precis hur han skulle göra efter det. Så då kunde vi andas ut. Det var lite trångt i mammas mage, så frambenen är lite "krumma", men det brukar ju ordna till sig efter ett tag.

bambise.jpg

Vi vill att Isadoras föl ska ha bokstäverna "is" i sina namn, men den här lille killen liknade inte att heta något av våra namnförslag vi hade på vår namnlista. Han såg ju ut att heta Bambi. Men då kom Minou, min dotter, på att han kunde heta Bambise och kallas för Bambi. Så det fick bli så. Bambi har en helsyster som heter Daisy, de är väldigt lika i sina tecken i ansiktet, det är riktigt roligt, tycker vi.

bambise3.jpg

Text och foto: Nina Liljedahl

Annons:
mugogi
2010-06-27 17:57
#1

Han är verkligen jättesöt Nina :)

Ha en bra dag !

Hälsningar Annica C

Hovgarden
2010-06-28 10:29
#2

Kul med så många bilder :) jätte söt!

/Katja

~Stuteri Hovgården~  Löthaders travhästavel

Agrotekniker vid Biologiska Yrkeshögskolan

Skogalund
2010-06-29 15:33
#3

Ja, han är så himla söt, tycker vi också. En riktig karamell!

Upp till toppen
Annons: