Annons:
Etiketttävlingsresultat
Läst 10060 ggr
Nellan
2011-06-29 07:29

Nordiska mästerskapen - Guld till Eros!

Nu är det dags för Nordiska Mästerskapen i dressyr och hoppning som hålls i danska Middelfart. Sverige har en deltagande new forest ponny, Dimmans Eros som tävlar i hoppning kat C. Tävlingarna är nu klara och det blev individuellt guld och silver i lag till Eros och Isabella!

NM inleddes förra veckan med NM för ryttare med funktionshinder. För Danmark deltog fantastiska 17-åriga Stinna Tange Kaastrup på sin new forest ponny Labbenhus Snövs som tog guld både i lag och individuellt. För den som inte sett Stinna rida innan så rekommenderas en titt på detta fantastiska ekipage tex här http://www.youtube.com/watch?v=Uq8iQs_bd-0

Labbenhus Snøvs är en valack född 1996 e Ridderslag Gerhard u Rolökke Susanna - Peveril Probus.

Nu i veckan börja den vanliga hoppningen och dressyren. Det är för ponny samt för juniorer och young riders på stor häst. En new forest ponny är med och representerar Sverige och det är godkända hingsten Dimmans Eros RNF 182 som startar hoppning kat C (II) med sin ryttarinna Isabella Giegold. Ekipaget representerade Sverige även i fjol och tog då guld i lag och silver individuellt. Dimmans Eros är e Fredriksbergs Dizney u Dimmans Elmia - Silverlea Buckskin. Vi önskar lycka till!

Jag har inte lyckats hitta någon vettig hästförteckning med stamtavlor utan bara en deltagarförteckning så det är lite svårt att hitta vad de andra ländernas ponnyer har för stam. För Finland deltar i alla fall Klockas Denethor e Klockas Zimon u Klockas Zorayah - Peveril Providence. Som mormor återfinns sedan svenskfödda Smedhults Linda som själv tog ett EM guld i fälttävlan. Denethor deltar i hoppningen kat II.

Också för Finland och i hoppning kat II startar en new forest korsning Wieland's Mady som är e Berkhof's Higgledy Piggledy modern Misie har okänd stam.

Det är mycket möjligt att fler new forestar är med. Titta gärna igenom deltagarförteckningarna och komplettera om ni hittar fler. http://www.middelfart-ridecenter.dk/?DK/Nordic%20Championship%202011.aspx

Hälsningar Eva, medarbetare på New Forestponny ifokus

Annons:
Foresta
2011-06-29 09:51
#1

Jag planerar att åka och titta på fredag eller lördag, jag tar förstås med mig kameran!

Hlsn Helena, medarbetere på New Forestponny.ifokus

~ Dimmans stuteri ~

Nellan
2011-07-01 07:05
#2

Då ser vi fram emot en rapport och lite bilder! Hoppas det går bra för Isabella och Eros och det svenska laget!

Här kan man också följa tävlingarna http://live-proxy.rideforbund.dk/MRC104135/

Hälsningar Eva, medarbetare på New Forestponny ifokus

Foresta
2011-07-03 16:20
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Eros tig individuellt GULD och var med i laget som tog silver i lagklassen! Jag var i Middelfart och tittade i fredags, men missade tyvärr att fotografera den finska NF-ponnyn Klockas Denethor.

Bilden: Isabella Giegold och Dimmans Eros RNF 182.

Hlsn Helena, medarbetere på New Forestponny.ifokus

~ Dimmans stuteri ~

lovsjoen
2011-07-03 22:52
#4

Vilken prestation Skrattande

STORT GRATTIS TILL NEW FOREST HINGSTEN DIMMANS EROS RNF 182, HANS UPPFÖDARE HELENA GRÜHB OCH HANS RYTTARE ISABELLA GIEGOLD OCH ALLA INBLANDADE !!!

Nellan
2011-07-04 07:33
#5

Det är fantastiskt roligt! Stort grattis till alla inblandade!

Hälsningar Eva, medarbetare på New Forestponny ifokus

snarpa
2011-07-05 09:52
#6

Supergrattis till alla inblandade önskar Erosavkomman Elzy, nu med ryttare Ebbe.

Annons:
majjasiimonsson
2014-03-18 13:04
#7

hej allihopa!! Jag skriver ett arbete om våran kära hästras och undrar om jag skulle kunna få låna bilder på några av era ponnysar i denna tråd! Behöver 3 bilder!:)

Upp till toppen
Annons: