Tävlingsresultat

Lag-SM i dressyr, dags för final!

2010-10-31 09:02 #0 av: Nellan

Då var det strax dags för final i Lag SM i dressyr (ponnyallsvenskan). Finalen går hos Nordhallands Ridklubb 5-7 november och det är 10 lag som har kvalificerat sig, två från varje zon. Som vanligt försöker vi uppmärksamma de new forest ponnyer och deras ryttare som deltar.

Alingsås RS deltar med ett lag som består av 50% new forest dvs två ryttare rider nf-ponnyer. Det är dels Lovisa Olen som rider godkända hingsten Sun Roy RNF 159 (e Jolly Roger - Maranon, uppf Jeanette Nilsson i Töreboda) och dels hollandsimporterade valacken Joshua ( e Young Winsomes Adrian - De Wolfershof Eve Robbie, uppf G J Slotboom, Holland) som rids av Esthter Kaså.

I Högbo RKs lag hittar vi en gammal favorit i Frida Jonssons Cherrys Child Cherokee (e Merrie Master - Vera Slipon's Fury, uppf Marguerithe Mårtensson). Cherokee har hunnit bli 23 år gammal och har bl.a. ett SM guld i hoppning i bagaget innan han sadlades om till dressyrponny med stor framgång även där.

Himledalens RK har ingen ren new forest med i laget men Emma Höjners Da Capo har new forest mormor, genom Comtesse RNF 992.

Även i Åsbo RFs lag hittar vi en new forest korsning. Det är Alexandra Hårleman som rider Empire P och där mamma Emma II RNF 1839 e Burton Starlight RN F24 är en riktig kändis för rasen. Emma var nämligen ridskoleponnyn som själv vann SM 1987, hon tog även brons 1986 och 1985 så Empire P har lite att brås på!

Djursholms RK har en new forestponny till start och det är ekipaget Cornelia Sparring och Esse Buckson ( e Silverlea Buckskin - Prinsen, uppf Gunvor och Ingemar Andersson i Svanesund).

Mantorpsryttarna deltar med två nfar, en svenskfödd och en dansk med svenskt i stammen. Liv Nyström rider Virdarnas Sider (e Valentin Bell - Hoekshors Denny, uppf Ingalill Ljungcrantz) och Julia Augustsson rider Thy Benjamin (e Bazuun - Luckington Flee, uppf Henrik Kristensen, Danmark). Benjamins far Bazuun är ju född i Sverige och e Silverlea Buckskin.

Årsta-Runsten har en nf-korsning i sitt lag genom Lee Fredriksssons ponny Electra som är e Rolökke Swallow.

Vi önskar alla deltagarna ett varmt LYCKA TILL!

Den som är intresserad kan följa tävlingarna här http://online.equipe.com/sv/competitions/1810

Hälsningar Eva, medarbetare på New Forestponny ifokus

Anmäl
2010-10-31 11:53 #1 av: snarpa

Heja Mantorpsryttarna!!!

/Anna

Anmäl
2010-11-01 08:57 #2 av: Hovgarden

Härligt med lite info! Lycka till alla NFar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.