Fölgalleri 2010

Fölgalleri 2010 - Tillskott på Stall Skogalund

2010-06-26 22:50 #0 av: sallberglina

Bambise, hingstföl född den 12/5 e. Fredriksbergs Kavat RNF 23-S u. Isadora RNF 1816 ue. Leeds Boy RNF 16. Ägare och uppfödare är Hans & Nina Liljedahl Stall Skogalund i Motala.

bambise2.jpg

Bambi, som han kallas, var beräknad att komma på min födelsedag d 11/5, men Isadoras juver började droppa d 6/5 så vi trodde att han skulle komma flera dagar tidigare än han gjorde. Nu kom han på vår sons födelsedag, i stället och det var ju roligt. När han väl kom ut fungerade allt som det skulle (hanbåde kissade och bajsade och åt), förutom att han vid ett tillfälle inte lade sig ner på fyra timmar. Då blev vi lite oroliga, men efter ett telefonsamtal till en erfaren uppfödare, lugnade vi oss. Det var förmodligen så att han inte just då kom på hur man skulle göra för att lägga sig, trodde han. Och mycket riktigt, efter att Bambi väl lagt sig ner, så visste han precis hur han skulle göra efter det. Så då kunde vi andas ut. Det var lite trångt i mammas mage, så frambenen är lite "krumma", men det brukar ju ordna till sig efter ett tag.

bambise.jpg

Vi vill att Isadoras föl ska ha bokstäverna "is" i sina namn, men den här lille killen liknade inte att heta något av våra namnförslag vi hade på vår namnlista. Han såg ju ut att heta Bambi. Men då kom Minou, min dotter, på att han kunde heta Bambise och kallas för Bambi. Så det fick bli så. Bambi har en helsyster som heter Daisy, de är väldigt lika i sina tecken i ansiktet, det är riktigt roligt, tycker vi.

bambise3.jpg

Text och foto: Nina Liljedahl

Anmäl
2010-06-27 17:57 #1 av: mugogi

Han är verkligen jättesöt Nina :)

Anmäl
2010-06-28 10:29 #2 av: Hovgarden

Kul med så många bilder :) jätte söt!

Anmäl
2010-06-29 15:33 #3 av: Skogalund

Ja, han är så himla söt, tycker vi också. En riktig karamell!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.