2010-06-05 01:06 #0 av: Hovgarden

Äntligen dags för ytterligare en hingst i hingst presentationerna. I Stockholms skärgård bor han, ESSE Golden Boy.

Esse Golden Boy RNF 157

f. 1999 e. Willoway Golddigger (Eit) u. Esse Bignett - Silverlea Buckskin (Elit) 139 cm  

Esse Golden Boy förenar en utmärkt exteriör med hög prestation och ett underbart temperament.

Gobi

Han började sin utställningskarriär som 1-åring med guld. Som tvååring blev han reserv Bästa Unghäst på riks och fick utmärkelsen Best Mower.

Godkänd för avel som treåring. Han har blivit Best in Show på Riksutställningen och på New Forest mästerskapen men även i konkurrens mot andra ponnyraser och på rena hingstutställningar. Han är belönad med som mest 45 poäng , 5x9 !  

Esse golden boy

Som fyraåring gick han kvalitetstävlan med topp poäng 9,28 i hoppning, 9,1 allround, 8,73 i gångarter. Vid 5-årschampionatet kom Golden Boy tvåa i kat C. I 6-årschampionatet om han tvåa med 89 % efter en D-ponny.

Som 7-åring låg han ständigt i topp på nationella dressyrtävlingar med Marina Mattsson i sadeln, 5:a på SM. Som 8-åring fortsatte framgångarna på nationell nivå och det blev det silver på SM. Trippelmästare i dressyr på New Forestmästerskapen. Deltagit i Falsterbos Pony Kür och Sjöhagen Wear Grand Prix.  

Det bästa med Golden Boy är dock hans temperament. Alltid vänlig, snäll och ambitiös. Fungerar utmärkt med barn.

Golden bOy

Hans avkommor har visat samma inställning. Solvindens Vombat dubbeldiplom som treåring. Finalist i hoppning som fyraåring. Grain of Gold, guld och reserv BIS alla raser I Roslagen Golden Breeze guldbelönad, gångartstalang som tvååring. Zacharias final i 6-årschampionatet. Nabbens Frodo guldbelönad.  

För mer info kontakta:  

Emma Tovatt

emma.solvik@tele2.se

0735-768197 08-56050105