Tävlingsresultat

Nordiska mästerskapen - Guld till Eros!

2011-06-29 07:29 #0 av: Nellan

Nu är det dags för Nordiska Mästerskapen i dressyr och hoppning som hålls i danska Middelfart. Sverige har en deltagande new forest ponny, Dimmans Eros som tävlar i hoppning kat C. Tävlingarna är nu klara och det blev individuellt guld och silver i lag till Eros och Isabella!

NM inleddes förra veckan med NM för ryttare med funktionshinder. För Danmark deltog fantastiska 17-åriga Stinna Tange Kaastrup på sin new forest ponny Labbenhus Snövs som tog guld både i lag och individuellt. För den som inte sett Stinna rida innan så rekommenderas en titt på detta fantastiska ekipage tex här http://www.youtube.com/watch?v=Uq8iQs_bd-0

Labbenhus Snøvs är en valack född 1996 e Ridderslag Gerhard u Rolökke Susanna - Peveril Probus.

Nu i veckan börja den vanliga hoppningen och dressyren. Det är för ponny samt för juniorer och young riders på stor häst. En new forest ponny är med och representerar Sverige och det är godkända hingsten Dimmans Eros RNF 182 som startar hoppning kat C (II) med sin ryttarinna Isabella Giegold. Ekipaget representerade Sverige även i fjol och tog då guld i lag och silver individuellt. Dimmans Eros är e Fredriksbergs Dizney u Dimmans Elmia - Silverlea Buckskin. Vi önskar lycka till!

Jag har inte lyckats hitta någon vettig hästförteckning med stamtavlor utan bara en deltagarförteckning så det är lite svårt att hitta vad de andra ländernas ponnyer har för stam. För Finland deltar i alla fall Klockas Denethor e Klockas Zimon u Klockas Zorayah - Peveril Providence. Som mormor återfinns sedan svenskfödda Smedhults Linda som själv tog ett EM guld i fälttävlan. Denethor deltar i hoppningen kat II.

Också för Finland och i hoppning kat II startar en new forest korsning Wieland's Mady som är e Berkhof's Higgledy Piggledy modern Misie har okänd stam.

Det är mycket möjligt att fler new forestar är med. Titta gärna igenom deltagarförteckningarna och komplettera om ni hittar fler. http://www.middelfart-ridecenter.dk/?DK/Nordic%20Championship%202011.aspx

 

 

Hälsningar Eva, medarbetare på New Forestponny ifokus

Anmäl
2011-06-29 09:51 #1 av: Foresta

Jag planerar att åka och titta på fredag eller lördag, jag tar förstås med mig kameran!

Hlsn Helena, medarbetere på New Forestponny.ifokus

~ Dimmans stuteri ~

Anmäl
2011-07-01 07:05 #2 av: Nellan

Då ser vi fram emot en rapport och lite bilder! Hoppas det går bra för Isabella och Eros och det svenska laget!

Här kan man också följa tävlingarna http://live-proxy.rideforbund.dk/MRC104135/

Hälsningar Eva, medarbetare på New Forestponny ifokus

Anmäl
2011-07-03 16:20 #3 av: Foresta

Eros tig individuellt GULD och var med i laget som tog silver i lagklassen! Jag var i Middelfart och tittade i fredags, men missade tyvärr att fotografera den finska NF-ponnyn Klockas Denethor.

Bilden: Isabella Giegold och Dimmans Eros RNF 182.

Hlsn Helena, medarbetere på New Forestponny.ifokus

~ Dimmans stuteri ~

Anmäl
2011-07-03 22:52 #4 av: lovsjoen

Vilken prestation Skrattande

STORT GRATTIS TILL NEW FOREST HINGSTEN DIMMANS EROS RNF 182, HANS UPPFÖDARE HELENA GRÜHB OCH HANS RYTTARE ISABELLA GIEGOLD OCH ALLA INBLANDADE !!!

 

/Solveig   

Stuteri Lövsjöen

Anmäl
2011-07-04 07:33 #5 av: Nellan

Det är fantastiskt roligt! Stort grattis till alla inblandade!

Hälsningar Eva, medarbetare på New Forestponny ifokus

Anmäl
2011-07-05 09:52 #6 av: snarpa

Supergrattis till alla inblandade önskar Erosavkomman Elzy, nu med ryttare Ebbe.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.